07/12/12 13:55
(http://www.klassa.bg/)

Международният балетен конкурс - Варна се завръща в програмата на БНТ

С пет директни включвания Българската национална телевизия ще срещне почитателите на танца с най-интересното от XXV юбилейно издание на Балетната Олимпиада във Варна в неделя, 15 юли. Фондация „Международен балетен конкурс - Варна”, подкрепяна от Министерството на културата и Община Варна, ще подарят на ценителите на балетното изкуство световен танцов празник в романтичната атмосфера на Летния театър.
Най-вълнуващите моменти – откриването, представянето на съвременна хореография във втори тур и награждаването на победителите, БНТ 2 и БНТ Свят ще излъчат пряко тази неделя. Зрителите ще могат да видят и галаконцерта „Среща на поколенията”, в който току-що наградени артисти ще играят на една сцена със звезди, изгрели на конкурса във Варна, като Максимилиано Гера от Аржентина и Патрик Дюпон от Франция.
По време на конкурса екип на БНТ2 Варна ще заснеме документалния филм „25 стъпки по балетния Олимп”, който ще бъде излъчен през септември.

Гледайте откриването на ХХV Международен балетен конкурс - Варна 2012, тази неделя от 20:45ч. по БНТ2 и БНТ Свят!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване