07/12/12 17:47
(http://www.klassa.bg/)

На дъното сме в класациите на европейските институции по почтеност

България все още е далеч от държави като Великобритания и Германия по почтеност на институциите. Това сочат данните на Националната система за почтеност на Transparency International. Изследването е направено в 25 европейски държави, като системата е разработена, за да предаде измерим израз на функционирането на основните институции.
Страната ни се нарежда близо до държави като Румъния и Словакия, което не е изненадващо, но е далеч от целите към които се стремим. И в Европейския съюз, и в България най-високо е оценената работата на Сметната палата. След нея се наражда по почтеност омбудсманът, следван от институциите в публичния сектор, изпълнителната, съдебната и законодателна власт. Най-ниско са оценени антикорупционните агенции и бизнесът.
Изводите от изследването показват, че проблемна у нас се оказва и администрацията, която е сред най-ниско оценените спрямо средните нива на окачествяване на работата на администрациите в държавите от ЕС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване