07/12/12 13:31
(http://www.klassa.bg/)

СГС отложи делото срещу Алексей Петров

Софийският градски съд отново отложи мегаделото „Октопод“ срещу Алексей Петров заради внезапно заболяване на съдия Румяна Ченалова. Дата за следващо заседание обаче все още не е определена.  На излизане от съдебна зала Алексей Петров заяви пред медиите, че вече очаква  и да бъде убит. Бившият агент на ДАНС бе арестуван при акцията на МВР, наречена  "Октопод", на 10 февруари 2010 година. Заедно с него бяха задържани Марчело Джотолов, Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Антон Петров-Хамстера, Момчил Кръстев, Николай Велков и Димитър Митров-Полицая. Срещу Петров има 8 обвинения, включително  за организиране на престъпна група с цел изнудване и рекет. Според държавното обвинение  Петров е оглавявал и група за финансови престъпления.
На излизане от залата в четвъртък Васил Василев, адвокат на Алексей  Петров, коментира, че това е отказ от правосъдие и че защитата ще пише жалба до Страсбург заради отказ на съда да се произнесе по искането за промяна на мярката за неотклонение на две поредни заседания.  „Има много грубо нарушение на  Европейската конвенция. Съдът е длъжен да се произнесе по искане за изменение на мярката веднага, даже и това искане да не е мотивирано, а нашето е мотивирано, вече съдът ще си прецени, но няма право да не се произнася", заяви адвокат Василев. Той допълни, че защитата е  съгласна  публично да бъдат оповестени веществени доказателствени средства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване