07/12/12 15:48
(http://www.klassa.bg/)

СОС одобри безвъзмездна финансова помощ за градския транспорт

Малко над 34 млн. лева ще бъдат инвестирани за развитието на градския транспорт в София. Това стана ясно в четвъртък, след като Столичният общински съвет (СОС) прие Доклад за „издаване на заповед в полза на МРРБ с издател Столична община, със срок на предявяване до 2 месеца след одобряване на окончателния доклад, в размер на 34 227 025 лева“.
 Парите трябва да обезпечат авансовото плащане за безвъзмездна финансова помощ по проекта „Подкрепа за интегриран градски транспорт в Столична община”, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие 2007–2013 г“.
На същата сесия стана ясно още, че общинските съветници от ДСБ ще внесат доклад за промяна на Наредбата за облекчаване на работното време в заведенията в Студентски град. Това заяви общинарят Атанас Атанасов.
 „Миналата седмица почина един млад човек. Това стана традиция. Какво правим ние?  Преди няколко месеца тук имаше вълнение, имаше обещания и нищо. Никакво отношение по този въпрос. Искаме ли да има ред в този град, да се грижим за живота на хората?”, попита Атанасов.
„Студентски град не е някаква специална територия. Убийства и сбивания се случват не само там. Полицията е тази, която разследва случаите и взема мерки. Кметът на район „Студентски” дава много конкретни предложения. Лично аз настоявах  да бъде ограничен броят на заведенията и да няма питейни заведения в помещения, които се стопанисват от университетите”, отговори кметът Йорданка Фандъкова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване