07/13/12 18:14
(http://radiomilena.com/)

2013-а – Европейска година на гражданите

evropejski syuz znamena getty 2098973fe911 150x150 2013 а   Европейска година на гражданите 2013 година ще бъде Европейска година на гражданите. Съгласие за това са постигнали Съветът на Европа, Европейската комисия и Европейският парламент, съобщиха от Кипърското председателство на Европейския съюз, предаде Стандарт нюз.

Главната цел на Европейската година на гражданите 2013 е да повиши самочувствието на европейските граждани и да подобри познанията им за техните права и отговорности. По този начин ще се даде възможност на хората да използват най-пълноценно и да почувстват всички ползи от правото си на свободно движение и пребиваване на територията на страните-членки.

Основните институции на Европейския съюз са постигнали съгласие за обявяването на годината, но окончателното решение ще бъде гласувано от Европейския парламент през октомври, уточни БНР.

По-добра Европа, която е по-близо до своите граждани е един от приоритетите на Кипърското председателство на Европейски съюз. Неговото осъществяване е свързано със социалната солидарност, изграждането на общата европейска система за убежище до края на 2012 г., подобряването на здравето и качеството на живот на европейските граждани и солидарността между поколенията, цитира actualno.com.

 2013 а   Европейска година на гражданите

bookmark 2013 а   Европейска година на гражданитеsvejo 2013 а   Европейска година на гражданитеgoogle 2013 а   Европейска година на гражданитеdelicious 2013 а   Европейска година на гражданитеstumbleupon 2013 а   Европейска година на гражданитеfacebook 2013 а   Европейска година на гражданитеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване