07/14/12 14:16
(http://www.klassa.bg/)

15-годишно момиче от Горна Оряховица почина от кръвозагуба

15-годишно момиче е починало в петък в горнооряховската болница Св. "Иван Рилски", стана ясно в събота. Момичето е имало обилно кървене от гинекологичен характер от една седмица, твърдят родителите. В четвъртък девойката се почувствала зле и е посетила гинеколог. Родителите на момичето обаче отказали инструментален преглед, защото детето им било девствено, и то е прегледано само с видеозон. Гинекологът предписва терапия и родителите прибират детето си вкъщи, отказвайки болнично лечение.
В петък момичето колабира и постъпва в Спешна помощ. Линейката, която пристига на място, поставя на момичето венозен източник и откарва пациентката в болницата. Пристигналият на място акушер-гинеколог установява обилно течение от гинекологичен характер. Лекарят настоял пред родителите за спешно абразио, за да се спре кръвотечението. Първоначално близките отново отказват предложеното лечение, но след като специалистите им обясняват, че има риск за живота на детето им, се съгласяват. Гинекологът прави абразио, след което кръвотечението спира.
След това обаче, хемодинамиката на момичето се влошава и то е прието в реанимация, където са й правени вливания на кръв. За съжаление по-късно 15-годишното момиче, което е ученичка в 8-ми клас, починало.
Назначена е съдебно-медицинска експертиза по случая.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване