07/14/12 14:26
(http://www.klassa.bg/)

Криминалисти иззеха 96 000 къса контрабандни цигари

95 600 къса контрабандни цигари са иззети при спецакция на столичната икономическа полиция в кв. „Овча купел”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Количеството нелегални цигари наброява почти 20 мастербокса.
Преди седмица униформените получили информация за мъж и жена, които живеели на семейни начала и се занимавали с пласиране на акцизни стоки без бандерол на територията на столицата. Справка в полицейските регистри изяснила, че мъжът е криминално проявен – преди два месеца в кв. „Орландовци” той бил задържан, заедно с още трима мъже с 50 мастербокса нередовни цигари и има криминални регистрации. В момента той е с мярка „подписка” по дело за разпространение на контрабандна стока.
Полицаите проверили автомобила на жената в района на столичния квартал „Овча Купел“ 2 и намерили в 1500 кутии цигари без бандерол. В паркиран наблизо микробус „Фолксваген Транспортер” те се натъкнали на още 8280 контрабандни кутии, укрити в специално пригоден тайник – тип „тапа”.
Контрабандистите са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване