07/14/12 12:23
(http://www.klassa.bg/)

Общините искат повече пари за ремонт на пътища

Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) ще поиска повече пари за ремонти на общинските пътища. Това заяви председателят на сдружението и кмет на Пазарджик Тодор Попов след заседание на сдружението в Търговище.
„Исканото увеличение на парите само за пътищата е над 45%. За останалите капиталови разходи ни трябва увеличение с още 150%, което е около 50 млн. лв. Искаме да се върнем на нивата от 2008 г.“, каза Попов. Той уточни, че по тези искания имало „разбиране“ от страна на финансовия министър Симеон Дянков.
От НСОРБ поискаха още да се въведат „средни критерии“ при определянето на местните данъци и такси. Освен за пътища, сдружението ще поиска от финансовото министерство повече пари за образование, култура и социални дейности.
До месец октомври заедно с народните представители по места ще бъдат обсъждани мерките за въвеждане на финансова децентрализация на общините, както и да се подготвят промени в Закона за местното самоуправление.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване