07/14/12 15:39
(http://www.klassa.bg/)

Свилен Нейков очаква поне 6-7 медала от Олимпиадата

Министърът на спорта Свилен Нейков изказа оптимистична прогноза за представянето на олимпийците ни в Лондон.
„Имаме реални шансове за медали – могат да са 6-7, но могат да бъдат и 10“, каза министър Нейков в събота пред ТВ 7. Той сподели, че надеждите му за медали са свързани най-вече с борбата, бокса, вдигането на тежести, стрелбата и леката атлетика.
Свилен Нейков разкри още, че у нас се работи по специална програма, насочена към представянето на България на летните олимпийски игри през 2016 г. в Рио де Жанейро. За целта спортното министерство концентрира сили за възстановяването на спортните училища и на спортните школи. Нейков уточни, че вече са възстановени спортни училища в София, Варна, Русе, Плевен и Бургас, като предстои те да минат под шапката на Министерството на спорта.
С 50-60 милиона се очаква от следващата година да се вдигне оборотът на спортния тотализатор и от 120 – 135 милиона да стане 180 милиона лева. С тези пари ще се ремонтират базите на спортните училища, за да се профилират децата още от 5 клас, каза още Свилен Нейков.
Освен това заедно с просветното министерство се обсъжда идеята да има профилирани спортни паралелки в училищата, както и третият час по физическо възпитание да е след учебните часове.
По този начин ще създадем условия на децата, които искат да спортуват, обясни Нейков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване