07/14/12 11:21
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Станишев прогнозира, че механизмът за проверка на ЕК ще продължи

Очаквам обективен доклад на ЕК с отчитане на резултати, но лошото е, че няма да има прекратяване на механизма за проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи, което показва, че правителството не се справи с тази задача. Това коментира пред БНР в събота лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев във връзка с предстоящия доклад на Европейската комисия.
„През лятото на 2009 г. ние получихме за първи път положителен доклад. Още тогава казах, че целта на България трябва да бъде този механизъм да бъде прекратен след изтичането на 5-годишния период. Би трябвало като членове на ЕС за такъв период да се решат проблемите ни, но самият факт, че ще продължи този механизъм, говори за провал на управляващите в тази област“, каза още Станишев пред Националното радио.
Лидерът на БСП обаче декларира една позиция с управляващите по въпроса за Шенген, а именно, че нашата страна вече е изпълнила всички критерии.
„Не е демократично и европейско да се поставят допълнителни условия. България трябва да бъде приета в Шенген, след като е изпълнила условията за членството. Не може да се поставят допълнителни условия, които създават нови критерии и които се оценяват вече с друг механизъм“, заяви по този въпрос Сергей Станишев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване