07/15/12 23:33
(http://e-vestnik.bg/)

Бойко пращал есемеси на 14-годишната Сесил? Да, и не само на нея…

Яростната атака на „Блиц”, „Всеки ден”, ТВ 7 срещу Каратанчеви показва страха на Борисов

Борисов и Сесил Каратанчева в игра на двойки на тенискорта. Снимка: “България Днес”

За онези, които нямат време да четат статии по-дълги от 15 реда, накратко тук се разказва следното:

- Как се случи и как се разви историята с есемесите на Борисов до тенисистката Сесил Каратанчева, но и до други жени.
- Как страхливите български журналисти не посмяха и не смеят да разчоплят такива истории с премиера.
- Как много журналистки са поласкани и отвръщат на неговите ухажвания.
- Как яростната атака на „Блиц”, „Всеки ден”, ТВ 7 и др. срещу Каратанчеви разкрива на кого служат медиите.
- Колко са правно неграмотни журналистите по този казус.

Историята, че преди години Бойко Борисов пращал есемеси и ухажвал 14-годишната тенисистка Сесил Каратанчева, се знае отдавна в медийните среди, но никой не смееше да я съобщи или проучи.
Радослав Каратанчев, Радо Крана, както е известен още, бивш спортист и бизнесмен от категорията на Борисов отпреди да стане премиер, е разказвал тази история на мнозина, имало е свидетели на реакциите му, че Бойко закачал дъщеря му - още по времето преди той да стане кмет на София. Самата Каратанчева, разказвайки случая (виж тук) споменава някои имена, присъствали на една от случките.
По онова време, когато изгряваше звездата на главния секретар на МВР, никой вестник не даваше и прашинка да падне върху образа му на „новия Левски”, както го нарекоха веднаж. По това време вестници като „Труд” и „24 часа” слагаха снимката му по 3 пъти на различни страници в един брой и пишеха за Борисов репортажи как посещава детска градина, как се среща с ученици и раздава автографи. Къде някой ще разчопля такава история? Или пък тъмното му минало? Така балонът започна да се надува.

Как се появи във вестниците

Миналото лято спортен журналист от „България днес” взима интервю от Каратанчева, която решава да разкаже тази история. Отказват да й дадат думата различни журналисти, вестници и телевизионни шоута, които не биха се отказали от тази случка, стига да не се отнасяше за Бойко Борисов.
Каратанчева проговаря не на последно място и заради това, че нейният баща вече не е на държавна работа в ръководството на „Академика 2000” - фирма, управляваща спортни имоти. Служба, която според него му е дадена от Борисов да си мълчи за тази история.
Но интервюто не излиза никъде. Каратанчев накрая дава записа на интервюто във в. „Галерия”, докато дъщеря му е в Щатите, и там го пускат. На другия ден го пуска и в. „България днес”, който дълго време се е колебал. Не защото го е страх, а е изчаквал да се обърнат малко настроенията. Разказаното от Каратанчева изглежда твърде скандално и не е сигурно, че аудиторията ще повярва - все пак през годините и изграден монолитен образ на Борисов и той си има поддръжници. Както се видя, дори скандалните записи на разговори на премиера не бяха приети като чиста монета и много медии се чудеха как да не ги споменат.
Всъщност в историята

няма нищо незаконно

Ако мъж ухажва 14-годишно момиче, това не е престъпление. Дори да спи с нея, ако е със съгласие, това не е нарушение на закона. По българския Наказателен кодекс, който съвпада с повечето европейски в тази област, се квалифицира като престъпление сексът с лице под 14 години - тоест малолетна. От 14 до 18 години вече става дума за категорията непълнолетна. Ако мъж праща недвусмислени или двусмислени есемеси на 14-15 годишна, това не е ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване