07/16/12 19:54
(http://e-vestnik.bg/)

Джон Лорд - In Memoriam

На 71-годишна възраст почина Джон Дъглас - Джон Лорд от легендарната група „Дийп Пърпъл”. Музикантът беше кумир на 2 поколения българи от началото на 70-те почти до наши дни.

Той е гостувал два пъти и в България. На 30 октомври 2010 г. хора от всички възрасти препълниха зала 1 на НДК в София на концерта на прочутия музикант.

Лорд, съосновател на “Дийп Пърпъл” и нейн пианист, е починал от белодробна емболия в лондонска болница, докато е бил на лечение от рак на панкреаса.

Групата „Дийп Пърпъл” е основана през 1968 г. от Лорд и барабаниста Иън Пейс. Джон е постоянен член на групата от нейното начало до пенсионирането си през 2002 г. Пианистът допринася за създаването на редица хитове като „Smoke On The Water”, „Child in Time” и мн. други.

Британецът ще остане в историята с неповторимия си стил и незабравими парчета.  Работата му включва проекти с „Уайтснейк”, Пейс, „Аштън енд Лорд”, „Артуудс” и „Флауър Пот Мен”.

Публикувана на 07/16/12 19:54 http://e-vestnik.bg/15145/dzhon-lord-in-memoriam/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване