07/16/12 08:31
(http://radiomilena.com/)

Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”

muzite logo 150x150 Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”Завърши седмото издание на Международния фестивал на изкуствата ,,Музите”. 10 дни Созопол бе столица на танца и музиката, на театъра и балета. Деца и младежи от 7 страни показаха своя талант на сцената на амфитеатър „Аполония”. Всяка фестивална вечер зареждаше многобройната публика с красота и изящество, с неповторимия чар на родния фолклор, на песните и танците на Латвия, Молдова, Литва, Естония, Русия, Египет и Украйна. Благодарение на добрата организация на Сдружение „Музите” и пословичното гостоприемство на Община Созопол, фестивалът се превърна в истински празник на младежкото изкуство.

Много от чуждестранните участници отнесоха по една нова българска песен или танц, а форумът бе съпътстван от творческа лаборатория между младите творци. В рамките на фестивала в читалище „Отец Паисий” бе открита съвместна изложба на млади художници от студио „Дарита”, школата за изобразително изкуство „Ренина” – Казанлък и ученици от Художествената гимназия „Илия Петров” в София. Любимци на публиката станаха невръсните танцьори от молдовската група ,,Непоседай”, ангелогласите певици от руския вокален ансамбъл „Волховяночка”, родните формации ,,Огледало” и„Танцувай с мен”.

Първата сесия на фестивала завърши с великолепно изпълнение на египетския танцьор Махди Емара, а в кулминация на празника се превърнахаконцертите на молдовския ансамбъл „Ритмик денс” и Школата за атракционни изкуства към Националния дворец на децата в София.Финалната вечер директорът на фестивала г-жа Христина Кръстева награди лауретите с почетни отличия.

 Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”

bookmark Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”svejo Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”google Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”delicious Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”stumbleupon Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”facebook Завърши фестивалът на изкуствата „Музите”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване