07/16/12 05:36
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Цветанов: Не е нормално президентът да защитава съдия Тодорова

Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, който е забавил над 50 дела и е нанесъл щета на държавния бюджет. Това ако е вярно и президентът поддържа такава теза, аз не бих го приел за нормално. 

Това коментира в ефира на БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов във връзка с уволнението на съдия Мирослава Тодорова и коментара на президента по казуса. В събота Росен Плевнелиев изрази притесненията си от уволнението на съдия Тодорова. „Виждате едно неправилно решение на ВСС, за съжаление, отекна не само в цялата страна, но и в Брюксел“, коментира той, цитиран от БНТ.

Днес вицепремиерът Цветанов коментира, че, ако това е изказването на президента, то той не е запознат със случая.

Той каза за пореден път, че не е обвързвал съдия Тодорова с организираната престъпност. „Не съм казал нещо. Нейното име ми стана известно, когато към мен се обърнаха жертвите на престъпността. Това, което провокира дебата, е че се получи едно политическо говорене за нещо, което е не състоятелно“, коментира министърът. 

По думите му в защита на съдия Тодорова пред ВСС в петък са се събрали около 200 човека, предимно адвокати, които защитават „незнайно какви интереси“. 

Според Цветанов няма война между властите, но съдебната система трябва да се очисти от зависимостите. „Това е, което искам, нищо повече“, каза министърът. Според него има безупечни съдии и ако всички спазват закона, хората ще повишат доверието си към съдебната система. 

Според вицепремиерът евродокладът ще бъде справедлив и обективен. Той очаква всички положени усилия със създаването на спецпрокуратура и спецсъд, задържането на организирани групи за наркотрафик и пресчането на трафик за тонове наркотици. Вицепремиерът каза, че не знае дали в доклада бягството на братя Галеви ще бъде взето пред вид в доклада. Партньорството с Европейската комисия трябва да продължи, но под каква форма, това ще стане ясно след излизането на доклада. Ако има негативен доклад премиерът решава дали ще ма промени в правителството, коментира Цветанов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване