07/16/12 13:49
(http://www.klassa.bg/)

Шеметно шоу в Лондон: Летящи балерини над Темза

“Научи се да летиш”… Под това лого американската хореографка Елизабет Стриб повежда балерините си в търсене на възможно най-чистото движение и екстремалното действие. Прави го в открити градски пространства, така, че да възхити сетивата. Нейните балерини – акробатки изправиха неотдавна Ню Йорк на нокти с разтърсващия спектакъл 'The Human Fountain' (Човешкият фонтан). В Лондон се случи почти същото, когато балерините полетяха по елипсовидния покрив на Кметството, атакуваха и моста „Милениум“, опитаха се да завладеят и катедралата „Сейнт Пол“, но там удариха на камък заради сковаността на англиканската църква.
Какво се случи? Невиждано и странно зрелище, пред което Лондон изля възторга си. Зашеметяващият ефект се крие в изненадата, защото балерините се появяват най-неочаквано. По моста „Милениум“ например те се спуснаха с плъзгане, напомняйки за Спайдермен. За 15 минути те просто достигнаха водите на Темза, където ги поеха два плавателни съда. Час по-късно 62-годишната Елизабет Стриб се присъедини към групата, която се пренесе върху фасадата на Кметството и разигра истинско шоу по елипсовидния му покрив. Балерините надянаха ефектни боти, които ги улесняваха в движенията.
“Признавам, беше малко страшно да действам в компанията на моите млади девойки“, призна хореографката. И изтъкна, че е задължена на Лондон, града, който чупи всички рекорди по оригиналност на творческото мислене и по готовност да го покаже.
След блестящото си представяне в Лондон, летящите балерини ще се върнат в родното гнездо, Бруклин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване