07/17/12 17:23
(http://radiomilena.com/)

Морска алея на книгата

kniga2 150x150 Морска алея на книгатаЗа втора поредна година в Бургас ще се проведе изложението „Морска алея на книгата“. 25 водещи български издателства, от които 4 бургаски, ще предложат на бургазлии и гостите на града възможност да закупят книги на преференциални цени, както и среща с някои от техните автори. От 21 до 29 юли алеите около Културен център „Морско казино“ и сцена „Охлюва“ ще се превърнат в своеобразна книжарница на открито, където издателите ще разположат в общо 11 шатри своите книжни щандове. Всяка вечер програмата на „Алея на книгата“ предвижда представяния, литературни четения, срещи с нови и утвърдени имена на българската литература. Своите най-нови книги ще представят над 20 автора, сред които Калин Терзийски, Стела Даскалова, Ваня Жекова, Теа Денолюбова, Светла Балтова, Пламен Тотев, Станислава Стоева, др. Официалното откриване на книжното изложение ще бъде на 21 юли (събота) от 17.30 часа. То ще започне с детско шоу, посветено на една от класиките в световната литература – „Алиса в страната на чудесата“. Събитието ще продължи с представяне на стихосбирката „Непознати улици“ на бургазлийката Мария Мутафчиева – Мери и концерт на групата й Мери Бойс Бенд.  В „Морска алея на книгата“  Бургас `2012 ще се представят издателствата „Дамян Яков“, „ПАН“, „Златното пате“, „Бард“, „Фют“, „Хермес“, „Сиела“, „Унискорп“, „Кръгозор“, „Персей“, „Посоки“, „Коала прес“, „ЕМАС“, „Шамбала“, „Агата-А“, „Жанет 45“, „Алтера“, „Захарий Стоянов“, „Милениум“, „Просвета“, „Алиса Мърчандайзинг“. Бургаското книгоиздаване ще бъде представено от издателствата  „Божич“, „Знаци“, „Димант“ и ЕТ„Адулар“. Инициативата е част от стратегията на Община Бургас за развитие и популяризиране на културния живот в града, а партньор на проекта е Асоциация „Българска книга“.

 Морска алея на книгата

bookmark Морска алея на книгатаsvejo Морска алея на книгатаgoogle Морска алея на книгатаdelicious Морска алея на книгатаstumbleupon Морска алея на книгатаfacebook Морска алея на книгатаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване