07/18/12 17:41
(http://www.klassa.bg/)

Най-после Русия става член на Световната търговска организация

Горната камара на парламента в Русия гласува за приемането на страната в Световната търговска организация. Така остава само президентът Владимир Путин да сложи подписа си под документа и така да се финализират 18-годишните преговори по приемането на държавата в световната организация, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от „Дарик финанс“.

Русия е 156-ата държава, която се присъединява към алианса. За да участва в него, Москва склони да понижи някои от тарифите за внос на продукция в страната и да отвори ключови сектори от икономиката си за външни инвеститори.

Макар решението за присъединяване към организацията да бе прието с голямо мнозинство, опозиция на тази идея не липсва. Според инакомислещите руските фермери и индустрия няма да могат да са конкурентоспособни на световните пазари.

От 1 септември Русия ще намали ставките по вноса от 9,5% , като до 2015 година те трябва да паднат до 6%.

Неотдавна в изявление по темата президентът Владимир Путин изчисли, че от високите тарифи на износ руските износители губят по $1,5 млрд. до $2 млрд. годишно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване