07/18/12 16:01
(http://www.klassa.bg/)

Общинският съвет в Перник покани Цветан Цветанов на сесия

Общинският съвет в Перник е поканил за участие в заседанието си в четвъртък вицепремиера Цветан Цветанов. Сред темите в дневния ред е земетресението от 22 май, което нанесе поражения на много сгради в града. Общинарите ще дискутират възстановяването на щетите и отпуснатите средства.
Поканата към вътрешния министър е в качеството му на председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, обясни председателят на съветниците в Перник Владислав Караилиев, цитиран от „Дарик“. За участие в заседанието са поканени още и областният управител Иво Петров, както и петимата депутати от Пернишкия регион.
Ще бъде направен анализ на ситуацията към момента - обема на нанесените щети от трусовете на общинския и частния сграден фонд и предприетите действия по възстановителните работи. Съветниците трябва да излязат и с решения за по-бързото преодоляване на последиците от трусовете.
В началото на седмицата заради несправяне с ангажиментите, свързани с възстановителните работи, кметът на Перник Росица Янакиева уволни зам.-кмета по строителството арх. Михаил Михайлов и главния инженер на общината инж. Михаил Михайлов.
Във вторник перничани заплашиха, че ще блокират пътища, ако експерти не огледат щетите по жилищата им.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване