07/19/12 13:51
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Иран отрича обвиненията, че стои зад атентата

Ислямската република Иран отхвърли обвиненията на Израел, че стои  зад атентата в Бургас.

В изявление на иранското посолство в София, цитирано от РИА Новости, твърденията, отправени от Израел, са определени като „необосновани“.

„Необоснованите изказвания от стана на различни държавници в ционисткия режим във връзка с обвиненията срещу Иран относно евентуалното и участие в инцидента с взривения автобус с израелски туристи в град Бургас е един познат метод на ционисткия режим с политическа цел и е знак за немощ и мисловен застой на обвинителите.

Ислямска република Иран е жертва на тероризма на ционисткия режим и убийството на ядрените учени на нашата държава чрез поставените лица на този режим е свидетелство на това. Ислямска република Иран и република България са две приятелски страни, които следват своите отношения въз основа на взаимно уважение и интереси“, се казва в изявлението на Посолството на Ислямска република Иран в София.

От Техеран също излязоха с  официална позиция. Говорителят на външното министерство заяви, че Иран осъжда всеки терористичен акт по света и на свой ред обвини Израел, че е отговорен за терористични актове.

Ливанската шиитска групировка „Хизбула“ също отхвърли обвиненията на Израел, че стои зад атентата срещу израелски туристи в Бургас. Групировката окачестви тези обвинения като „смехотворни“, съобщава БНТ.

По-рано израелският министър на отбраната заяви, че атентатът в Бургас е извършен от активисти на ливанското шиитско движение Хизбула и е спонсориран от Иран.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване