07/19/12 16:16
(http://www.klassa.bg/)

На фона на тежки сражения в Дамаск се носят слухове за бягство на семейство Асад

Посланикът на Сирия в Москва Риад Хадад опроверга слуховете, че Асма Асад, съпруга на президента Башар Асад, е избягала в Русия с децата. Той каза още, че самият президент не е напускал Дамаск, както съобщиха по-рано в четвъртък арабски медии. Новината дойде от сили на опозицията, които твърдят, че още на 18 юли президентът е излетял за средиземноморското пристанище Латакия, където се намира техническа база на руския ВМФ. Никой от президентското семейство не се е появявал публично по телевизията, откакто в Дамаск бяха убити  министърът на отбраната и зетят на президента, заедно с още двама висши чиновници. Новината за смъртта им е предизвикала бурни народни празненства в редица градове според Лента.ру.
В същото време в Дамаск продължиха пети ден боевете, като в четвъртък  те обхванаха квартал Ихлас, където е сградата  на правителството, съобщава Би Би Си. В същия район е Университетът на Дамаск , а само на 3 км е Президентският дворец.
Сражения между въстаниците и правителствените сили се водят и в други части на столицата. Както съобщава АФП, властите са дали на населението 48 часа срок, за да напусне кварталите, превзети от бунтовниците. Срокът е до петък вечерта, когато започва свещеният месец за мюсюлманите Рамадан. Вече няколко хиляди са напуснали Дамаск според неофициални източници.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване