07/19/12 14:17
(http://www.klassa.bg/)

От „Оборище” 10 – в голф комплекс „Трейшън клифс“ : Лятна галерия отвори врати край морето

Лятна галерия за модерно изкуство отвори врати край морето от началото на месец юли. Проектът е на първата по рода си у нас Галерия за модерно изкуство в София, а изборът на локация на север от морската ни столица Варна е особено интересен.
Уютно ситуирана в сърцето на уникалния голф комплекс „Трейшън клифс“ (разположен близо до нос Калиакра), Галерията ще предложи на всички посетители на северното ни черноморие незабравимо арт изживяване и досег до шедьоврите на модерното изкуство.
Благословени от природата, одухотворени от древната тракийска култура, тракийските скали днес предлагат нови преживявания и осъществената идея за пълноценно прекарване на лятната ваканция, независимо с какво сте решили да запълните времето си: спорт, развлечения, лични проекти, бизнес контакти, културни интереси, часове с близките. Познавачите на голфа могат да оценят по достойнство находчивостта, прецизността и артистизма както на мястото, така и на изкуството.
Графични листове, живопис и колажи от художественото наследство на водещи представители на XX и XXIв. показва новата галерия край морето. Сред подбраните автори са имената на Хуан Мирó, Пабло Пикасо, Марк Шагал, Салвадор Дали, любимецът на звездите - Хънт Слонъм, провокаторът Деймиън Хърст, легендата на британския поп арт Питър Блейк и българинът Хубен Черкелов, който твори в Ню Йорк. Експозицията ще бъде обновявана периодично с нови произведения и ще продължи до края на активния летен сезон ( края на месец септември). Галерията е със свободен достъп за всички посетители на северното ни черноморие.
Отбраната селекция от модерно и съвременно изкуство е част от богатата колекция на Галерията за модерно изкуство на „Оборище“ 10 в София.
..........
Галерия за модерно изкуство - София
Арт салонът на „Оборище” 10 в столицата разполага с най-значимата частна колекция от оригинални графични творби на прочути майстори от миналия век като Пикасо, Шагал, Миро, Матис, Дали и топ имената на съвременната арт сцена.
През изминалите две години галерията предложи на българските ценители и колекционери поредица от забележителни арт събития. Сред тях са впечатляващите изложби на големия Пикасо, бащата на поп арт-а Анди Уорхол, премиерата на най-влиятелния жив артист Деймиън Хърст в България (октомври 2010) и най-голямата изложба от графични творби на Салвадор Дали, която някога е представяна в България (съвместен проект с Национална галерия за чуждестранно изкуство ).Мащабна ретроспекция на следвоенно и съвременно американско изкуство бе организирана за първи път от българска галерия през пролетта. Експозицията представи съзвездието на американския авангард от 50-те години до днес с имена като Уилям де Кунинг, Джаспър Джонс, Доналд Сълтън, Джим Дайн, Кийт Харинг. Специален акцент бяха платна на съвременни художници като ексцентричния Хънт Слонъм, хитовия поп арт артист Робърт Марс и белгиецът Дон Кен.
Колекционерът Ерик Мурло, собственик на най-голямата сбирка от графични произведения на модерните майстори бе специален гост на Галерията през месец юни 2011г., за да представи в България първата си изложба с 50 редки творби на Пикасо, Миро, Леже, Шагал и Раул Дюфи.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване