07/20/12 13:14
(http://www.klassa.bg/)

Зоологическата градина във Виена е най-харесваната на международен тулистически сайт

За втори пореден път класацията на туристическия сайт TripAdvisor постави виенската зоологическа градина в парка на двореца Шьонбрун на първо място, следвана от зоопарковете в Хановер и Лайпциг. В гласуването са участвали посетители на сайта, като 370 души от тях са качили и своите впечатления от посещенията си в Шьонбрун.
Зоопаркът във Виена е отuрит през 1752 г. и е най-старият в света. Инициатор на създаването му е австрийският император Франц I. Първоначално той представлява голям павильон за тържествена закуска с 13 клетки за животни, разположени в кръг около него. В наши на площ от 17 хектара в него живеят 4 600 животни от 480 вида. Там на 23 август 2007 г. се роди първата в Европа Голяма панда. Двете възрастни панди бяха дадени назаем на виенския зоопарк от Китай през 2003 г. Големите панди са едни от най-редките видове на света. Те живеят само в Китай. Женските имат овулация само веднъж в годината за два-три дни.
Сред най-интересните атракции е павилионът “Борнео”, в който се поддържа влажността и температурата на дъждовната гора. В него могат да се видят на живо уникалните представители на тази екосистема
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване