07/20/12 10:38
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Най-малко 14 души са убити при кървава драма в САЩ

Двама въоръжени и маскирани мъже застреляха 14 души и раниха десетки други преди старта на премиерата на новия филм от поредицата за Батман в киносалон в американския град Денвър, съобщават местни медии. Има информация и за още поне 50 ранени. 

Атентаторите са носили противогази и са открили огън в търговския център, където се намира киното, в предградието Орора, след което са запалили димка или бомба със сълзотворен газ, предаде БНР. Един заподозрян е задържан, полицията издирва втория стрелец, съобщи Франс прес. Очевидци разказали, че двамата нападатели открили огън в два отделни киносалона, разположени в мол в предградието Орора, и хвърлили бомби със сълзотворен газ.

На местопроизшествието са пристигнали десетки полицаи, районът е евакуиран, проверява се дали някъде не е поставено взривно устройство.

По думите на очевидци, зрители отначало помислили, че случващото се в залата е част от спектакъла на екрана и на бързали да напуснат киносалона. ”Неочаквано обаче се чуха изстрели, после усетихме мирис на газ – разбрахме, че се случва нещо ужасно, няколко минути по-късно ние побягнахме”, разказват преживелите ужаса.

Свидетели твърдят, че са видели на земята мъртво бебе с огромна рана, която говори за убийство от упор. Първоначалната информация на Ей Би Си Нюз посочваше общо 10 жертви. Според „Денвър Пост“ обаче убитите са поне 14.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване