07/20/12 14:58
(http://www.klassa.bg/)

Тръгва проект за развитие на Видин

Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Видин стартира във Видин. Подробности  ще станат ясни на 23 юли, понеделник, когато в Заседателната зала на Общинския съвет на пл. „Бдинци” №2 в крайдунавския град изпълнителите на проекта ще се срещнат с журналисти. Проектът се изпълнява от Обединение „Център за интегрирано развитие на Видин“.
с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Основната цел на плана е насочена към устойчиво и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми в града. Конкретните цели са да се определят зони за въздействие, които целят трайно подобрение на икономическото, материалното, социалното и екологичното положение на градската зона и града като цяло.
Основен резултат от проекта ще бъде изработването на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Видин, включващ три зони за въздействие. Те са обединени в три групи: Зона с преобладаващ социален характер, зона с потенциал за икономическо развитие и зона на публични функции с висока обществена значимост. Признакът за интегрираност при този вид зони е обхващането на широк набор от проблеми, свързани с физическите и експлоатационните характеристики на публичната средата, и тяхното отстраняване (инженерни мрежи, благоустрояване, озеленяване, обзавеждане, както и създаване условия за изграждане на други обекти, финансирани от други източници, но част от комплексната интервенция.
Продължителността на проекта е 30 месеца и приключва на 23 декември .2013 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване