07/24/12 13:42
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Открит е забранен дезинфектант в сироп за деца

Неразрешен за влагане в храни дезинфектант е открит в хранителните добавки „Цитрогард“ и „Цитросепт джуниър плюс“ (сироп за деца), съобщиха от Българска агенция по безопасност на храните.

Двете хранителни добавки са произведени от „Цитросепт“ ЕООД и „Цитрогард“ ЕООД. 

Официалните проби, взети от Агенцията по безопасност на храните са изследвани в акредитирана лаборатория в Хамбург, Германия, където е потвърдено наличието на опасни вещества в хранителните добавки.

Резултатите са показали съдържание на Бензетониум хлорид, който не е разрешен за влагане в храни дезинфектант.

Сигнал за опасните за здравето „Цитрогард“ и „Цитросепт джуниър плюс“ е получен по-рано този месец в агенцията по безопасност на храните.

Преди три седмици агенцията се е погрижила да бъдат изтеглени всички налични количества от хранителните добавки от търговската мрежа.

Към момента са изтеглени близо 5000 опаковки, които ще бъдат унищожени. По случая се води разследване и от икономическа полиция и прокуратура.  

От агенция по безопасност на храните предупреждават всички потребители, закупили вече хранителните добавки „Цитросепт джуниър плюс“ и „Цитогард“, да ни ги употребяват.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване