07/31/12 16:49
(http://radiomilena.com/)

„Будител” за „Поморие-древност и съвремие”

scan2 205x300 „Будител” за „Поморие древност и съвремие” В последния си брой (в рубриката Нови книги) авторитетното българско списание за история, археология и памет „Будител”, посвещава цяла страница на изданието „ПОМОРИЕ – древност и съвремие”. Още в самото начало на редакционния коментар то е определено като „впечатляващо и дълго чакано”.
Публикуваният отзив има морална стойност не само за екипа на изданието. В него е изразено веруюто на една общност, чийто орган е списанието – сдружението Кръг Будител, чийто глас се чува по целия български свят чрез голямата мрежа от приятели, съмишленици и разпространители. Тематичните рамки на броя, посветен на доминираща и „сакрална Аполония”, правят още по-значимо мащабното издателско начинание осъществено за древния Анхиало, а ласкавите оценки за съчетанието между академично равнище и общодостъпност не са спестени.
И тъкмо на фона на изключителната подкрепа, на която се радва българската наука в съседен Созопол, публикацията на Кръга Будител подсказва въпрос – Ще бъде ли продължено и истински подкрепено от Община Поморие начинанието наречено „ПОМОРИЕ – древност и съвремие”?
Впрочем, в средата на активния туристически сезон, тиражът на първия му том е вече изчерпан…

Стефан Пейков

scan1 „Будител” за „Поморие древност и съвремие”

 „Будител” за „Поморие древност и съвремие”

bookmark „Будител” за „Поморие древност и съвремие”svejo „Будител” за „Поморие древност и съвремие”google „Будител” за „Поморие древност и съвремие”delicious „Будител” за „Поморие древност и съвремие”stumbleupon „Будител” за „Поморие древност и съвремие”facebook „Будител” за „Поморие древност и съвремие”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване