08/16/12 11:00
(http://www.klassa.bg/)

SOFIA CONTEMPORARY В ДВИЖЕНИЕ и SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК обявяват конкурс за банкова карта



SOFIA CONTEMPORARY В ДВИЖЕНИЕ и Societe Generale Eкспресбанк обявяват съвместен конкурс за художествен проект на банкова карта. В конкурса могат да участват всички художници (по професия или призвание), които имат желание да споделят своята визия за образите на българското съвремие. Проекти ще се приемат до 15 септември т.г. включително.

Конкурсът „ТВОЕТО ИЗКУСТВО НА СЪВРЕМЕННАТА КАРТА” ще излъчи шестима финалисти, като петима от тях ще бъдат оценявани от професионално жури: кураторът на фестивала, експерт от Societe Generalе Експресбанк и трима изтъкнати представители на българското съвременно изкуство. Шестият победител ще бъде избран от „публиката” чрез свободно гласуване на Facebook страницата «Аз обичам съвременното изкуство». Гласуването ще се осъществява чрез натискане на бутона «харесва ми»/«like» под съответното изображение, а проектът, събрал най-много гласове ще бъде шестият победител.

Шестте отличени проекта ще се използват за визуалното оформление на новата серия банкови карти на Societe Generalе Експресбанк, която е посветена на съвременното изкуство. Наградените проекти ще получат и парична награда на стойност от по 500 евро. Освен всичко това, специална селекция от номинирани проекти ще бъде изложена като част от програмата на SOFIA CONTEMPORARY В ДВИЖЕНИЕ от 15 октомври до 9 ноември.

Повече информация за правилата за участие и гласуване може да намерите на:
https://www.facebook.com/contemporaryartbg/app_305765686188005


За повече информация:

- Мая Клевцова, Societe Generale Експресбанк, maya.klevtsova@socgen.com, 0893 301 774
- Елианна Лилова, SOFIA CONTEMPORARY, elianna.lilova@gmail.com, 0887 66 14 45



За Societe Generale Експресбанк

Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – живото застрахователната компания Sogelife България. Заедно със своите 1 500 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката е носител на множество награди, сред които "Най-добра банка в България" от международното финансово списание Euromoney за 2012 г.

За SOFIA CONTEMPORARY:

SOFIA CONTEMPORARY е нов фестивал за съвременно изкуство, създаден в рамките на проект на Столична община: "Фестивали за изкуство в публичното пространство: SOFIA CONTEMPORARY и Фестивал на открито в Западен парк“, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Програмните части на фестивала "В Движение", "Форум", "Деца", "Видео", се организират с финансовата подкрепа на Societe Generale Експресбанк, Samsung Electronics, Renault.

Първото издание стартира на 19 октомври и ще продължи до 9 ноември. Основната цел на събитието е да намали дистанцията между съвременното изкуство и българската публиката. Темата на първото издание е Сегашно продължително. Фестивалът ще представи художествени работи, които са част от ежедневието на големия град, говорят с публиката и предизвикват реакцията на случайните минувачи. В продължение на 3 седмици жителите и гостите на София ще бъдат провокирани да съпреживеят града като колективно пространство, което може да бъде реорганизирано и върху което може да се въздейства.

Повече за фестивала на:
http://www.edno.bg/sofia-contemporary-2012/festivalat
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване