08/20/12 13:04
(http://www.klassa.bg/)

Каспаров рискува до 5 години задържане в колония

Руският опозиционер и бивш световен  шампион по шах Гари Каспаров съобщи на сайта си, че го викат в следствието, за да му повдигнат обвинение за ухапване на полицай, което може да доведе до 5 години престой в наказателна колония, предаде АФП.
Каспаров бе задържан в петък в Москва по време на демонстрация в защита на „Пуси райът“. От полицията твърдят, че той се е съпротивлявал със сила и дори е ухапал техен колега по ръката. Според руското законодателство, ако бъде признат за виновен, Каспаров може да бъде наказан с глоба от 200 000 рубли (5 000 евро) или до 5 години задържане в колония.
„Може да се види на многото видеозаписи в интернет, че полицаите ме задържаха в момент, когато аз говорех с журналисти и че после те ме удариха“, обяснява Каспаров, като отрича да е посягал на полицай. Той смята да заведе оплакване за незаконно задържане и превишаване на  правомощията от страна на полицията.
В същото време адвокатът на трите момичета, осъдени на 2 години наказателна колония заради обидна към Владимир Путин молитва в православен храм, обяви, че те нямат намерение да молят президента да ги помилва.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване