08/30/12 20:44
(http://www.klassa.bg/)

Акценти в новия брой на в. „Телеграф“

„Цял град се укрива от Темида“ е водещото заглавие в новия брой на вестник „Телеграф“. Изданието информира, че от съдебната система се укриват близо 11 000 бегълци и подчертава, че това се равнява на един малък български град. Става въпрос за хора, които са свидетели по дела, арестанти или подсъдими, но са се потопили и не искат да си имат работа със закона. Издирваните нашенци с европейска заповед за арест пък са 500. Дамите потънали вдън земя са 3800.
„Телеграф“ съобщава още, че от догодина и четвъртокласниците ще ходят по цял ден на училище. Причината е, че тогава ще бъде въведена занималня и за тях. Тя ще действа на същия принцип като тази за децата от първи до трети клас - родителите няма да са длъжни да пращат хлапетата си по цял ден на училище. Всички школа обаче ще трябва да осигурят условия за провеждането на целодневната форма на обучение. За целта всяко школо ще получи по 10 000 лева по национална програма, с които да оборудва специални стаи, наречени игротеки.
1,6 млн. души са се изнесли от България от началото на прехода досега, информира още „Телеграф“, като се позовава на данни на КТ „Подкрепа”. Всяка година между 20 и 25 хил. млади българи напускат страната. Емигрантите са в разцвета на силите си – между 29 и 39 години, и представляват 9% от трудоспособното население у нас. За сравнение през първата година от членството ни в ЕС през 2007 г. този процент е бил 4.7%, което означава, че за 5 години са се увеличили два пъти.
Друго заглавие на „Телеграф“ гласи, че 2/3 от хората кръшкат с колега. Данните са от американско проучване, според което близо 66% от анкетираните признават, че са изневерили, и то с човек, с когото работят. Забежките стават обикновено под влиянието на алкохол, по време на командировка или банкет.


Информационна агенция "Фокус"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване