08/31/12 17:17
(http://radiomilena.com/)

Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространство

barozu Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространствоБългария трябва да стане част от шенгенското пространство час по-скоро. Това заяви председателят не Европейската комисия Жозе Мануел Барозо след работна среща с премиера Бойко Борисов и министри от кабинета. Тема на разговора, продължил повече от час, е била и ефективното усвояване на еврофондове.

Твърдата позиция на председателя на Европейската комисия е, че България трябва да стане част от шенгенското пространство, предаде КРОСС, позовавайки се на тв7.

На поредното си посещение у нас Барозо не пестеше похвалите. Той заяви, че е впечателен от динамичния напредък, който наблюдава, както и от умението на България да запази стабилна икономика. По думите му това, в съчетание с ефективна съдебна система, ще привлече повече външни инвеститори.

Усвояването на еврофондовете от България беше основна тема на срещата. Барозо подчерта, че са необходими още услия за ефективното усвояване. От своя страна премиерът Борисов изрази надежда, че от следващата година усвоената сума от България ще бъде поне два пъти по-голяма.

Приоритет номер едно за България през следващия програмен период ще бъде магистрала „Хемус“ и заводът за битови отпадъци. Пред председателя на Европейската комисия, Борисов заяви, че София е твърдо против намаляването на сумите в кохезионните фондове за следващия период.

 Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространство

bookmark Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространствоsvejo Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространствоgoogle Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространствоdelicious Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространствоstumbleupon Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространствоfacebook Барозо е категоричен: България трябва да стане част от шенгенското пространствоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване