09/11/12 15:24
(http://radiomilena.com/)

Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящи

IMG 1898 Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящи

В Несебърския районен съд  бе  презентиран новият софтуерен продукт Speech lab 2.0,дарение по Програмата за развитие на съдебната система, за хора с увредено зрение, както и за неграмотни.

 В присъствието на служителите на съда и хора в неравностойно социално положение демонстрацията на софтуера бе извършена от районния съдия Мария Берберова-Георгиева.

Продуктът улеснява гражданите с увредено зрение и неграмотните участници в съдебния процес тъй като чрез него автоматично се трансформират текстовете на съдебните актове в естествена синтезирана реч и говор,а електронният четец  обезпечава равна възможност на тези уязвими групи граждани да получават съдебна информация.

Чрез специализирания софтуер се  преобразуват текстовите файлове на протоколи от заседания, разпореждания,о пределения и съдебни решения в естествен говор.Системата може да се ползва за запознаване с текстове от съдебните актове, както в съдебните зали, така и в специализираните служби на съда.

                                                                           Максим МОМЧИЛОВ

 Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящи

bookmark Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящиsvejo Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящиgoogle Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящиdelicious Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящиstumbleupon Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящиfacebook Улеснява се достъпът до съдебна информация за незрящиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване