09/26/12 16:29
(http://www.klassa.bg/)

Standard & Poor's очаква корпоративни фалити и рецесия в Европа

Икономическата и политическа несигурност влошава прогнозата за икономическото развитие на еврозоната и води до нарастване на риска от корпоративни фалити в региона. За това допринася и фактът, че през следващата и по следващата година изтичат падежите на голям обем от заеми на частния сектор. Това прогнозира в сряда рейтинговата агенция Standard & Poor's.
Според анализаторите на S&P's вероятността за фалит на компаниите от еврозоната в края на второто тримесечие на тази година е нараснала от 4.7% на 5.3%.
Мерките на ЕЦБ за увеличаване на ликвидността във финансовия сектор има позитивен ефект, но са налице и твърде много негативни фактори. Ако валутният съюз навлезе в рецесия, коефициентът ще се повиши до 8%.
От S&P's отбелязват, че обемът на дълговете, които трябва да се погасяват през 2013-2014 г. от европейските компании е много висок. Агенцията понижи и прогнозата си за растежа на брутния вътрешен продукт на еврозоната. През тази година икономиката на валутния съюз ще се свие с 0.8%, а през следващата ще регистрира нулев растеж според последната прогноза на S&P's.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване