10/04/12 14:00
(http://www.klassa.bg/)

Експерти потвърдиха: Стоян Балтов е убит със „силни и жестоко насочени“ ритници

Тежка черепно-мозъчна закрита травма е причина за смъртта на студента по медицина Стоян Балтов. Това заявиха вещите лица по делото за убийството на студента, което се гледа в четвъртък.
Според съдебно-медицинска експертиза в областта на главата и шията са установени множество кръвонасядания на меките тъкани и увреждане на мозъчната тъкан, както и кръвоизливи на мозъчните обвивки. Причина за тях са множество удари с различни части на обувки.
Директорът на катедра "Съдебната медицина" към Александровска болница Станислав Христов, който е едно от вещите лица, изготвили тази експертиза уточни, че ударите не са случайни - те са „силни и жестоко насочени".
Експертите са установили един вид грайфер на обувка, тип маратонка, но има следи, които насочват и към други обувки.
Вещите лица уточниха, че Стоян Балтов не е имал белези в областта на предмишниците и под мишниците, което означава, че той не е оказвал съпротива и вече е бил приведен в безпомощност при нанасяне на ударите. Д-р Христов уточни и че по предоставените обувки, които представляват веществени доказателства, не е открит биологичен материал от Балтов, като поясни, че те са иззети след като е изминал един определен период и с тях е имало "придвижване в околната среда".
Патоанатомът заяви, че ударите са били с голям размах и са нанесени с предната част на обувката:
Като веществено доказателство в съдебна зала бяха донесени иззетите маратонки на тримата подсъдими - Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов. 21-годишният студент Стоян Балтов бе пребит до смърт от свои връстници на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия" в „Студентски град".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване