10/04/12 17:31
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Мирослав Найденов е министър на поскъпването

„Мирослав Найденов е министър на поскъпването, не на храните”. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в село Първенец в четвъртък. Той посети местната зеленчукова борса, за да се запознае с условията, при които производителите продават стоката си, съобщи пресцентърът на „Позитано“ 20.
Станишев заяви също, че обещанията на земеделския министър за замразяване на цените са „само пиар акции“. „Всички стоки в магазините поскъпват, при това драматично“, недоволства червеният водач.
Според него това се дължи на политиката на монополизация на управляващите. От производството и търговията до крайния потребител се поощряват големите, а накрая цената я плащат хората, категоричен е Сергей Станишев.
Земеделският министър Мирослав Найденов се защити, като заяви, че по-високият му рейтинг показвал, че хората ценят по-добре работата му отколкото тази на Станишев.
Лидерът на БСП цитира и изследване на Института за модерна политика, според което лобистките закони, приети от ГЕРБ, са между 60 и 80, като повечето от тях са в областта на земеделието и горите. Новата нормативна база улеснявала само подбрани фирми, близки до властта.
Станишев не пропусна да се заяде и с премиера Бойко Борисов, който ден по-рано каза, че „много сме се амбицирали да бием ПЕС в България на изборите догодина“.
Ако Борисов наистина иска в ПЕС да чуят, че ще ги бие, аз ще предам тези негови думи, каза председателят на БСП и президент на Партията на европейските социалисти.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване