10/10/12 16:37
(http://www.klassa.bg/)

Audi и BMW с по-голям ръст в продажбите

Мерцедес-Бенц изостава в надпревата за продажба в луксозния клас автомобили, съобщи Bloomberg.  Обременена от обърканата кампания в Китай, мудната експанзия на новите модели, както и от остаряването на седана S-класа, компанията изпадна на трето място по ръст на продажбите. Разликата до втория – автомобилите Audi на Volksvagen се е удвоила за една година, разбивайки надеждите на изпълнителния директор Дитер Зетхе. През септември 2011 г. Зетхе обяви цел пред компанията – да постигне най-добри продажби на луксозни автомобили до 2020 г., когато е 125-годишния юбилей на Mercedes. Една година по-късно „юбилярският“ тон вече е смекчен. Преди 10 дни той коментира, че след облагане с данъци и такси, печалбата ще бъде по-малка от миналогодишната.
„Проблемите на Mercedes са създадени от самите тях. На компанията ще бъде изключително трудно да си върне първата позиция, защото конкурентите не спят.“, коментира Кристиян Лудвиг, анализатор в Bankhaus Lampe, Дюселдорф.
Продажбите на Мерцедес в луксозния клас са се увеличили само с 5 % за една година, докато BMW и Audi отчитат скок от съответно 40% и 41%.



Moody’s понижи рейтингите на Fiat и Peugeot


Moody’s Investors Service понижи кредитните рейтинги на PSA Peugeot Citroen и Fiat. Причина за понижението са опасения за влошаване на финансовото им състояние. Рейтингите и на двете автомобилни компании е понижен с една степен – от Ва2 до Ва3, с негативна перспектива.
Наскоро Peugeot прие редица мерки за подобряване на конкурентоспособността, включително и план за орязване на разходите на компанията. Автопроизводителят също така планира да продаде ненужни активи, както и да увеличи капитала.
Moody's обаче има съмнения доколко Peugeot би се справила успешно с преструктурирането на дейността и постигането на финансовите цели в близко бъдеще.
Колкото до Fiat, от рейтинговата агенция обясняват, че действията й се дължат на очакваните слаби продажби и допълнителен спад на търсенето на италиански автомобили.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване