10/15/12 16:17
(http://www.klassa.bg/)

Костов: Данъкът върху лихвите ще доведе до хаос в системата

„ДСБ няма да подкрепи никакви импровизации на тема вдигане на данъчна тежест, особено направени в последния момент и свързани с облагане на каквито и да било доходи, включително и тези от лихви“, това каза лидерът на ДСБ Иван Костов на пресконференция в централата на партията в понеделник. Според него опитът за промяна на прякото данъчно облагане по този начин, намаляващ директно нетните доходи на хората, ще доведе до хаос в системата.
По думите на Костов ДСБ е готова да обсъжда промени в данъчното законодателство едва след като има завършени реформи на администрацията и бъде обявено колко струват държавните услуги в различните социални сфери.
Тъмносините не са променили позицията си – че референдумът е противоконституционен, след консултациите при държавния глава в петък. Те ще се опитат да съберат подписи в парламента, за да може да сезират Конституционния съд. За целта са нужни 48 подписа на депутати.
Костов коментира изказването на премиера Бойко Борисов от петък – че ГЕРБ ще подкрепи референдума, въпреки че той е противоконституционен, за да не бъде набеден от БСП, че не се вслушва в народния глас.
Според Командира така ГЕРБ се опитват да прикрият нещо, което готвят като следваща стъпка. „Това е поредна серия на „Умирай трудно за втората атомна електроцентрала““, заяви лидерът на ДСБ.
Костов каза още, че атаките срещу него и колегите му в партията са се засилили след като са определили проекта „Белене“ като най-голямата измама на българския посттоталитаризъм.
ДСБ ще участва в дебатите в Народното събрание по процедурите за референдума.
Заместник-председателят на партията Светослав Малинов определи идеята на Борисов -  допитването да бъде платено с партийните субсидии на парламентарните партии, като „популистка“. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване