10/15/12 14:03
(http://www.klassa.bg/)

Усвоени са 82% от бюджета на пчеларската програма за 2012

82% от бюджета на Националната програма по пчеларство (НПП) за 2012 вече са усвоени, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Подписани са 1188 договорa за предоставяне на финансова помощ за 6 763 246 лв. От тях са платени 5 367 783 лв. по 1073 заявления. Това  е най-високият процент, реализиран досега по програмата, както и най-големият изплатен финансов ресурс за целия период.
Причините за добрите резултати по програмата са традиционно силният интерес от страна на пчеларите, предоставената възможност за кредитиране на одобрените проекти по мярка Д „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в общността”, както и допуснатото свръхдоговориране на финансовата помощ по мярката, коментират от фонда.
Предстои подготовка за новия прием на заявления за подпомагане по НПП. Очаква се приемът на документи да стартира в средата на ноември 2012 г. Заявленията и инструкциите за кандидатстване ще бъдат публикувани на сайта на Държавен фонд „Земеделие” – www.dfz.bg.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване