10/16/12 11:42
(http://www.klassa.bg/)

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава на работно посещение във Франция

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава днес на работно посещение във Франция, съобщиха от министерството. В Париж министър Рашидов ще се срещне с Орели Филипети, министър на културата и комуникацията на Франция. Двамата ще обсъдят актуални въпроси на културното сътрудничество между България и Франция.
В програмата на посещението са включени срещи на министър Вежди Рашидов с Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, с президента на Лувъра Анри Лоарет, както и с директорите на Гранд Опера - Никола Жоел и на театър „Шанз Елизе” – Мишел Франк.
В залите на Българския културен институт в Париж Вежди Рашидов ще открие специална фотоизложба, посветена на 40-годишнината от подписването на Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на световното културно наследство. В края на посещението си министър Рашидов ще бъде гост на Деня на отворените врати на българското посолство във френската столица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване