11/01/12 14:14
(http://www.klassa.bg/)

Очаквано преизбраха Бойко Найденов за шеф на НСлС

 Висшият съдебен съвет очаквано избра Бойко Найденов за директор на Национална следствена служба (НСлС). Въпреки това се наложи прегласуване, тъй като за първи път вотът премина през електронна система, а не чрез бюлетини. Оказа се, че има членове на ВСС, които не са разбрали. При първото гласуване 25 членове на ВСС гласуваха в полза на Найденов. При повторното гласуванеза Найденов гласуваха 18 от членовете на съвета, "против" - 7, никой не се въздържа. Тъй като за директор на националното следствие кандидатурите бяха две - на Найденов и тази на Евгени Диков, до гласуване за Диков не се стигна, защото може да се гласува "за" само един кандидат.

Бойко Найденов беше предложен за втори мандат като шеф на Националната следствена служба. Кандидатурата му беше издигната от седмина членове на Висшия съдебен съвет, сред които и главният прокурор Борис Велчев и председателят на Върховния административен съд Георги Колев. Сегашният мандат на Найденов изтича на 12 ноември.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване