11/01/12 10:40
(http://radiomilena.com/)

СДС иска премахване на фискализацията за кафе-автоматите

СДС в Бургас ще настоява да се премахне фискализацията за вендинг-автоматите. Според сините, връзката с НАП точно за този тип бизнес излишно усложнява работата на фирмите и ще доведе до увеличаване на косвените  разходи и бюрокрация.

Фискализацията е въведена по решение на Симеон Дянков, чрез наредба на Финансовото министерство. Тя влиза в сила от днес, 1 ноември, но според СДС е възможно решението да се отложи и да се отмени впоследствие. Става дума за дистанционна връзка с НАП на кафе-автоматите и автоматите за забавление на деца – клатушки, машини с монетник, пускащи топчета, бонбони, плюшени играчки.

 

„Голяма част от тези автомати са преместваеми. Много работят и по сезонни обекти през лятото, строежи. Всяко преместване е свързано с препрограмиране, оттам – с допълнителни разходи, включително и за счетоводно обслужване, за специални принтери за осчетоводяване”, обясниха седесарите в Бургас. „Фискализацията е пореден удар върху малкия и средния бизнес, който и без това се задушава от бюрократични спънки и данъчни тежести. СДС винаги е защитавал и ще защитава малкия бизнес”, допълни общинският председател на сините – адвокат Константин Райков.

 

Той добави, че според проучване на Световната банка, отчитащо бюрокрацията и административните спънки пред бизнеса, България е  на едно от водещите места в тази неприятна класация.

Чрез националния съвет на партията бургаските седесари ще настояват техните депутати да искат отмяна на наредбата и премахване на фискализацията.

 

Още повече, че България е единствената държава в ЕС, където е въведена дистанционна връзка на вендинг-автоматите с данъчните и дори Европейската асоциация на вендинг-операторите е информирала нашето правителство, че правим прецедент.

Според СДС, най-удачно е тези автомати да бъдат на патентен данък, каквато възможност в закона има. Това е било и искането на собствениците им, които са внесли предложенията си в СДС Бургас.

 СДС иска премахване на фискализацията за кафе автоматите

bookmark СДС иска премахване на фискализацията за кафе автоматитеsvejo СДС иска премахване на фискализацията за кафе автоматитеgoogle СДС иска премахване на фискализацията за кафе автоматитеdelicious СДС иска премахване на фискализацията за кафе автоматитеstumbleupon СДС иска премахване на фискализацията за кафе автоматитеfacebook СДС иска премахване на фискализацията за кафе автоматитеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване