11/10/12 14:38
(http://radiomilena.com/)

БСП проведе поредица от срещи в бургаски регион

7uo 1024x680 БСП проведе поредица от срещи в бургаски регион

Поредица от срещи в бургаски регион проведоха с граждани през вчерашния ден народни представители от ПГКБ и членове на НС на БСП през вчерашния ден. Депутатите Асен Гагаузов, Пламен Орешарски, Боян Чуков, Атанас Мерджанов, Пенко Атанасов, Пламен Орешарски, областният председател на БСП и член на НС на БСП Бургас Атанас Зафиров и члена на НС на БСП Любомир Пантелеев, разговаряха по наболели проблеми с хората, съобщават от БСП Бургас.
Срещите се проведоха в Айтос и  Карнобат с депутата от ПГКБ Асен Гагаузов, в Бургас с депутата от ПГКБ Пламен Орешарски, в Поморие участва членът на НС на БСП Боян Чуков, в Приморско и Созопол на срещата бяха депутатът от ПГКБ Атанас Мерджанов и членът на НС на БСП Атанас Зафиров, в село Люляково участва депутатът от ПГКБ Пенко Атанасов, в Царево – депутатът от ПГКБ Пламен Орешарски и членът на НС на БСП Атанас Зафиров, в Средец беше членът на НС на БСП Любомир Панталеев.

Основните теми, които бяха засегнати в дебатите с граждани касаеха тежката икономическа обстановка, в която страната ни се намира в момента, безработицата, затрудненията на хората, неспособни да плащат вноските по кредитите си, намалялата раждаемост.

По данни на националния статистически институт, предоставени от КНСБ, над 1,6 милиона домакинства у нас живеят на границата на бедността. За шестдесет процента от хората е проблем да плащат банковите си сметки, а близо двадесет процента се лишават от лекарства. Безработицата вече е двуцифрена. Официалната линия на бедност е 241 лева, а обезщетението за бременност и майчинство е 240 лева. Децата от малки трябва да се учат на мизерия. Тези и още редица проблеми бяха обсъдени на срещите.

Коментиран бе изборът на Сергей Станишев за президент на ПЕС, като успех на БСП и  България. Обсъждан бе предстоящия референдум за Белене и алтернативния бюджет на БСП за 2013 година.

Навсякъде хората питаха за подробности около проекта за изграждане на ТЕЦ в Република Турция, близо до границата с България и изразиха желанието си да получат яснота по темата, съобщиха още от соцпартията.

 БСП проведе поредица от срещи в бургаски регион

bookmark БСП проведе поредица от срещи в бургаски регионsvejo БСП проведе поредица от срещи в бургаски регионgoogle БСП проведе поредица от срещи в бургаски регионdelicious БСП проведе поредица от срещи в бургаски регионstumbleupon БСП проведе поредица от срещи в бургаски регионfacebook БСП проведе поредица от срещи в бургаски регионСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване