11/19/12 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Камерън не се смята за „лош европеец“ като иска по-малко пари за ЕС

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън не смята, че намерението му да отстоява пред Съвета на ЕС тази седмица орязване на бюджета на съюза, го прави „лош европеец“, предаде АФП.
„Не мисля, че ако искате строга бюджетна дисциплина, вие сте лош европеец. Мисля, че това ви прави добър европеец, каза Камерън на годишната конференция на британския бизнес, организирана от Конфедерацията на британската индустрия.
„Смятам, че на моя страна е народът на Европа, когато искам да спрем да бъркаме безкрай в нашите джобове и да харчим винаги повече чрез европейския бюджет“, добави Камерън.
Той подчерта, че е замразил социалните добавки на редица хора във Великобритания, намалил е някои бюджети с 30%, орязал е например парите за полицията с 20%. Затова не е редно да отиде в Европа и да каже „ние взехме нашите трудни решения, но бюджетът на ЕС трябва да се увеличава още и още“, обясни премиерът. Според него трябва да има подобна дисциплина и икономии и в разходите на общността.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване