11/26/12 10:23
(http://www.klassa.bg/)

Емил Кабаиванов: Изключваме трима от СДС

"Трима депутати ще бъдат изключени от СДС на заседанието на Националния съвет на партията днес", това стана ясно от думите на лидера на партията Емил Кабаиванов пред ТВ7.

Отлъчени ще бъдат бившия председател Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков. За момента подобна мярка не е предвидена за друг бивш председател - Надежда Михайлова. Тя има работа в Европарламента, каза Кабаиванов. Докато Надежда Михайлова беше председател на СДС обаче главен секретар на партията беше именно Ваньо Шарков. Причината за крайното решение е поведението на сините депутати и отказа им да издигнат кандидатурата на Петър Стоянов за съдия в Конституционния съд.

"Видя се, че въпросните трима депутати не защитават интересите на СДС. Иван Костов и ДСБ бяха твърдо срещу Петър Стоянов, против бе и БСП. Между Костов и БСП винаги е имало връзка. Очакваше се Костов, когато бе премиер, да отвори досиетата, да направи приватизация, но я направи така, че от нея се обогатиха червените олигарси. Костов и БСП си подават топката. В СДС сме избрали нов път. Слагаме точка на договорките", поясни Кабаиванов.

Няколко хиляди седесари бяха прогонени от партията по време на Иван Костов и Надежда Михайлова. Сега нашата цел е да ги върнем в партията, не толкова като количество, колкото
като качество. Причината е, че скъсахме с Иван Костов и неговите метастази и започнахме открита политика, посочи Кабаиванов.

Има две безспорни личности в СДС - Петър Стоянов и Филип Димитров, те са нашите политически икони, каза Кабаиванов. Фигури като Иван Костов водят партията до принципа „колкото по-зле за управляващите, толкова по-добре за мен", изтъкна лидерът на СДС.

Кабаиванов каза, че България се нуждае от дясно управление, което да даде глътка въздух на бизнеса, но да не носи недъзите на сегашното управление. Липсват реформи за здравеопазването, малкият и среден бизнес, съществуват 500 лицензионни и разрешителни режими, посочи лидерът на СДС. На въпрос с кого СДС не би участвал в коалиция той посочи БСП, ДПС и крайните националисти.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване