12/03/12 06:15
(http://www.klassa.bg/)

Найденов: Заменките са най-големият грабеж

„Заменките са най-големият грабеж на днешното съвремие". Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов, който разговаря по тази и други теми от неговия ресор „Опасно близо" по бТВ с Диана Найденова.

Ако проверката на Еврокомисията установи, че заменките със земи на територията на страната представляват нерегламентирана държавна помощ, държавата и в частност Министерството на земеделието, няма да обжалват, а ще накажат с актове самите бенефициенти по сделките.

След срещата стана ясно също, че правителството ще си търси разликата между платената цена при въпросните сделки и по-високата реална пазарна стойност. Ще бъде сформирана и комисия по казуса, в която ще участват юристи от земеделското, икономическото, финансовото министерство и представители на неправителствени организации.

В последно време се чуха призиви към управляващите да предприемат мерки за ревизирането въпросните замени. Според министъра на земеделието на този етап това е невъзможно.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване