12/03/12 09:16
(http://www.klassa.bg/)

„Утрински весник”, Македония: Все още трябва да се работи за подобряване на междуетническите отношения, заяви Фатмир Бесими

Евроатлантическата интеграця, членството на Македония в ЕС и НАТО е работа, която е необходима за стабилността на региона и тук няма причина за емоции или за ентусиазъм. Това е проста работа за която трябва всички заедно, независимо дали става дума за управляващи политически партии, или за опозиционни, да го отработят своето и да постигнем целта. Това е заявил министърът на отбраната на Македония Фатмир Бесими, цитиран днес от македонският ”Утрински весник”. По отношение на намаляването на средствата в бюджета за модернизация на армията и за участие в мироопазващи мисии, Бесими е изтъкнал, че създаването на бюджет не е въпрос на съгласието на един министър, на едно министерство, а на цяло правителство.
За проблемите от последния период в междуетнически план Бесими смята, че всички политически структури трябва да бъдат самокритични и да признаят, че не е достатъчно направено за междуетническите отношения.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване