12/03/12 15:35
(http://www.klassa.bg/)

Частните съдебни изпълнители имат да събират 4 милиарда лева

 От 2006-та година досега делата на частните съдебни изпълнители нарастват със силна прогресия. По-голямо увеличение има от началото на кризата досега, като ръстът е от 20%. Това каза в сутрешния блок на телевизия и радио България он ер Георги Дичев, председател на Камарата на частните съдебни изпълнители. Той очаква, че до края на годината делата ще надхвърлят 200 000. За първите шест месеца на година делата са 106 000, а за цялата предходна година делата са били 180 хил. За шестте години, откакто се практикува дейността на частните съдебни изпълнители, са образувани над 700 хиляди дела. Броят на несвършените дела също се увеличава. Висящите дела са за над 4 млрд. лв. 

По думите на Дичев електронната връзка на частните съдебни изпълнители с банките, която ще стартира от началото на следващата година, ще облекчи хората, които имат да събират задължения. Сега няма как частният съдебен изпълнител да знае къде длъжникът има сметки и за да се провери, трябва да се направи справка със всички банки. Това е такса от 540 лв., а понякога хората имат да вземат 500 и таксата е по-голяма от сумата, които имат да съберат. Връзката с банките ще премахне дисбаланса, каза Дичев.
Очакването на Георги Дичев е, че 2013-та година няма да бъде по-добра от 2012 г. и делата при частните съдебни изпълнители ще продължат да се увеличават. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване