12/04/12 04:29
(http://www.klassa.bg/)

„Гардиън”: Барак Обама предупреди Сирия за последствията от използването на химическо оръжие

Президентът на САЩ Барак Обама реагира на съобщенията, че компоненти за химически оръжия се транспортират в различни части на Сирия от режима на Башар Асад. Обама предупреди сирийския режим, че всяко използване на химическо оръжие срещу сирийския народ ще бъде „напълно неприемливо” и ще доведе до съответните „последствия”, пише „Гардиън”.
Разузнавателни данни сочат, че през последните дни компоненти за химическо оръжие са транспортирани на територията на Сирия. Това предизвика опасения, че режимът обмисля използването на подобно въоръжение срещу силите на опозицията.
На среща на експерти по ядреното неразпространение във Вашингтон Обама, обръщайки се към сирийското ръководство, подчерта: „Използването на химически оръжия е и ще продължи да бъде напълно неприемливо и ако направите трагичната грешка да използвате такова оръжие, ще има последствия и вие ще поемете отговорността за това”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване