12/04/12 12:17
(http://www.klassa.bg/)

Най-мразеният човек в интернет се завръща

Хънтър Мур, описан от списание Rolling Stone, като “най-мразеният човек в интернет”, се подготвя да пусне отново своето начинание за “порно отмъщения”, след като продаде сайта си на организация за борба с тормоза над ученици по-рано тази година.

Сайтът на Мур, IsAnyoneUp.com позволяваше на потребители анонимно да качват голи снимки или видео на хора, които след това се публикуваха без знанието им, допълнени с техните имена и линкове към профилите във Facebook.

Появи се нотка на облекчение, когато сайта затвори през април тази година, когато имаше и публикации, че се разследва от ФБР. Но 26-годишният Мур заяви в телефонно интервю, че ще пусне отново сайта с цялото съдържание отпреди през януари 2013, използвайки домейна HunterMoore.TV.

Хакерската група Anonymous публикува видео през тази седмица, с което призова членовете си да преследват Мур и да го държат отговорен чрез “Операция Лов на ловеца”. Групата пусна личните данни и адреса на Мур в онлайн пространството.



“Ако трябва да съм пределно честен с вас, въобще не ми пука от това. Аз печеля парите си и си плащам сметките”, заяви Мур.

Мур, който живее в Сидни от 2008 г. насам, споделя, че се е върнал заради феновете си, които са искала сайта да се пусне отново и той самия да е на линия. Друга причина са били добрите пари.

“Печелехме по около $20,000 на месец, но можем да правим и по $40,000 до $60,000 на месец в зависимост от рекламите.”

Хънтър не е единственият търговец с лични данни в мрежата, но той определено е най-наглия. Въпреки, че не става въпрос за порнография, в началото на 2013, в Австралия ще стартира сайта OzCrush.com, който ще показва снимки на “атрактивни” австралийци, които ползват обществения транспорт.

Мур определено стига твърде далеч, след като тази седмица заяви пред един блог, че ако някой извърши самоубийство, защото е попаднал на неговия сайт, на него няма да му пука, след като това му е донесло повече приходи.

Все пак, австралийците, които ще качват материали в сайта на Хънтър, трябва да са внимателни – жител на Сидни беше осъден на шест месеца затвор през април, защото беше качил голи снимки на бившата си любовница във Facebook. Двама кадети от австралийската военна академия ще застанат пред съда следващата година, след като единият от тях тайно е заснел сексуален акт с жена от армията и след това го е излъчил в интернет чрез скайп.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване