12/05/12 23:04
(http://www.klassa.bg/)

СТУДЕНТКА ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ ГРАБНА ПРИЗА „ЧУЖДЕСТРАНЕН СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА”

21-годишната македонка Сара Костадиновска от Нов български университет, грабна националния Приз „Чуждестранен студент на годината – 2012”, в оспорвана конкуренция със студенти от четири континента.
Престижната награда е учредена в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България, а всяка година официалната церемония се провежда под патронажа на Министър-председателя на Република България, в навечерието на традиционния Студентския празник, на тържествен концерт-церемония в Националния дворец на културата.
Талантливата млада студентка от Скопие специализира композиция и оркестрация в класа на професор Стефан Драгостинов и учи арфа при проф. Малина Христова.
През последните две години младата композиторка Сара Костадиновска е неизменно на върха в топ-класациите; през тази пролет талантливата македонка спечели Трета награда на международния конкурс по композиция „Млади таланти - 2012” с камерната си творба „Три тестамента”, а месеци преди това й бе присъдена Голямата награда на конкурса по композиция „Борис Христов” за песента „Петро, льо, Петровленко”.
През юни тази година, под патронажа на Нов български университет Сара Костадиновска реализира с огромен успех забележителния творчески проект „Вълшебната приказка на арфата”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване