12/10/12 09:18
(http://www.klassa.bg/)

„Нефт России”: Русия заобикаля Украйна с „Южен поток”

Най-важното събитие през миналата седмица бе започването на строежа на газопровода „Южен поток”, който ще пренася газ за Европа по дъното на Черно море, заобикаляйки Украйна, пише изданието „Нефт России”.
Стойността на строежа на новия газопровод се оценява на 16 млрд. евро, като 10 млрд. евро ще са нужни за изграждането на морския участък. Тръбопроводът ще бъде изграден от 4 части, всяка от които с капацитет 15,75 милиарда кубически метра газ. Търговските доставки по газопровода към Европа трябва да започнат през първото тримесечие на 2016 г., като пълната си мощност - 63 млрд. куб. метра. годишно - проектът ще достигне през 2018 година.
Морският участък от газопровода „Южен поток” ще премине по дъното на Черно море между компресорните станции на руския бряг и българския бряг. Общата дължина на черноморския участък е над от 900 км, а максималната дълбочина, по която ще минават тръбите - над два километра.









„Нефт России”.








Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване